Aan­bod

padcoaching

Vroeger gingen (beginnende) heksen op pad met een oudere heks. Zo leerden zij niet alleen de kneepjes van het vak, maar hadden zij ook een oudere persoon die hun persoonlijke ontwikkeling in het oog hield. Als er een impasse in die ontwikkeling was werd de leerling met vragen, oefeningen, begrip, onderzoek en uitdagingen verder geleid. De beste onderwijzers hadden daarbij respect voor de eigenheid, de unieke talenten en krachten van hun leerling en maakten geen kopietjes van zichzelf.

Als heks is het vaak moeilijk te overzien hoe je je eigen unieke pad vorm kunt geven. Er is heel veel te ontdekken en dat is prachtig. Maar er komt meestal ook een moment waarop je voelt of denkt…en nu?

Vaak heb je alleen mentaal kennisgemaakt met de grote lijnen in de hekserij. Heb je van alles gelezen en wat zaken uitgeprobeerd. Het voelde als thuiskomen, maar nu lijkt het alsof het toch niet zo veel met jou, jouw beleving en situatie te maken heeft. Je kunt ertegen aanlopen dat je geen manieren kunt vinden om het in je leven op te nemen. Of dat het allemaal uit balans voelt. Je kunt blokkades voelen om met bepaalde onderwerpen aan de slag te gaan. Misschien voel je je helemaal niet zo verbonden met de natuur. Misschien is het moeilijk om voor jezelf te kiezen. Wellicht zoek je meer diepgang in je hekserij.

In de pad-coaching gaan we op zoek naar waar jouw passie zit, waar jouw unieke talenten en krachten zitten. We onderzoeken wat je eventueel tegenhoudt en oefenen dit te doorbreken of los te laten. We gaan dit omzetten naar wie je bent als heks en wat dit jou kan brengen.

kompas op je levenspad

studie­begeleiding

Zelfstudie is een belangrijk onderdeel van het heksenpad. Maar vaak is de hoeveelheid informatie overweldigend. 

Waar vroeger het vinden van informatie al een hele kunst was, is er tegenwoordig een overdaad aan boeken, websites, internetforums, festivals, workshops, cursussen en noem maar op.

En dan zijn natuurlijk ook opleidingen en covens, die net als alle informatie goed of minder goed kunnen zijn. Maar niet elke heks kan of wil een dergelijke opleiding volgen of zich bij een coven aansluiten. Omstandigheden zoals geografische, financiële , tijds- en fysieke beperkingen, etc. kunnen hierbij in de weg zitten. Maar ook de persoonlijkheid, leerniveau, leerstijl of visie sluiten soms niet goed aan.  Bovendien is elke opleiding tijdelijk en een heks studeert een leven lang, simpelweg omdat er meer te leren valt dan in één leven te omvatten is. Daarnaast vragen de betere opleidingen ook een flink deel zelfstudie.

Het nadeel van zelfstudie op dit vlak is dat we vaak gaan ‘verzamelen’. We verzamelen ervaringen en kennis en vaak ook spullen. We plukken wat van internet, we lezen een boek of wat, worden lid van heksengroepen, volgen hier en daar een workshop of cursus, bezoeken wat festivals, kopen de ‘tools’ en gaan los op “witchy” verzamelingen van stenen, botjes, veren, boeken, tarotdecks, etc. Niet zo heel veel mis mee (hooguit dat je denkt: “waar laat ik al dat spul”),  maar er vindt nauwelijks integratie plaats.

Je hoort in onze kringen vaak het advies om vooral alles wat je interesseert te gaan bestuderen. En dat is een goed advies, als je dat op een heel rustig tempo doet. Maar dit betekent niet dat alles tegelijk opgepakt moet worden of dat je er als een soort gretig helikoptertje overheen vliegt om maar zo veel mogelijk, zo snel mogelijk te weten te komen. Op die manier blijft wat je leert fragmentarisch, en zal er nauwelijks een koppeling ontstaan naar waardevolle verbanden en inzichten.  

Studiebegeleiding helpt je bij het maken van keuzes  en zorgt voor verwerking en integratie in je  persoonlijke ontwikkeling op je heksenpad. Integratie is het verwerken van alles wat je leert tot een geheel, dat je competent maakt en je kan inzetten in concrete situaties. Het is het in de diepte gaan met onderdelen, waardoor er op het niveau van je persoonlijkheid, je visie, je daadkracht, je spiritualiteit, etc.  transformatie plaatsvindt.

wild card

Misschien weet je niet direct hoe je je begeleidingswens onder woorden moet brengen, of heb je juist een heel specifieke vraag, wens, doel  of probleem. Neem gerust contact op, je bent van harte welkom. Ik ben er van overtuigd dat we samen er wel uitkomen of ik iets voor je kan betekenen.

Op deze manier heb ik bijvoorbeeld een net verhuisd stel in diep contact laten komen met hun lokale natuur.  Ook heb ik diverse mensen les en oefeningen gegeven om dieper te werken met de elementen in het Levenswiel. Ik heb bijvoorbeeld iemand gecoacht om zich vrijer te maken van anderen die haar leven gingen bepalen. Kortom, bel of mail me gerust voor een kennismaking.   

powertalk Crone Walks

powertalk

Dit kan online, telefonisch, in mijn praktijk, of in de natuur wandelend.

Een coachingstraject kan wat veel zijn.
Soms is één goed gesprek genoeg.
Dit noem ik een “Powertalk”.

Hierbij hebben we in principe één motiverend, bekrachtigend gesprek, waarbij je vooral (weer) ontdekt hoe je je eigen krachtbronnen kunt aanboren en inzetten. Een tweede gesprek nadat enige tijd voorbij gegaan is, kan verdiepend werken.

Denk eens aan een powertalk als je …
• over een specifieke situatie wilt praten
• je gedachten ergens over op een rij wil zetten
• wilt dat er iemand met je meedenkt
• je verhaal kwijt wilt
• je kwaliteiten, talenten en krachten wilt ontdekken
• wilt dat iemand een uur lang er volledig voor jou is
• wilt uitproberen of Crone Walks jou iets te bieden heeft
• een verdiepend (vervolg) gesprek wilt
• wilt sparren over een idee, plan of keuze
Misschien staat jouw reden er niet bij, maar wil je gewoon een Powertalk.
Je bent van harte welkom!

retraite(solo)

Een individuele retraite is een meerdaagse, waarbij jij in de buurt van mijn praktijk logeert. Je verblijft in een door jouw gekozen hotel, B&B of op een camping in de prachtige natuur van de Achterhoek. Zo kun je je even helemaal terug trekken uit je dagelijkse beslommeringen en geef je jezelf de mogelijkheid je helemaal op jezelf te richten. Hierbij hebben we één of twee ondersteunende sessies per dag om je retraite meer gericht te maken en te verdiepen.

Voordat je in retraite gaat, hebben we contact over de achtergrond van je wens om een aantal dagen aan jezelf te werken. Op basis hiervan maken we een programma met gesprekken, oefeningen, activiteiten en ontspanning. Hoe dit programma eruit ziet is per persoon verschillend. Iedere heks is uniek en heeft verschillende wensen en doelen. Het gaat om jouw proces en jouw retraite . Het is dus maatwerk.

Je kunt op deze manier een korte vakantie in de rustige Achterhoek combineren met je innerlijke reis.

Je bent van harte welkom!

Retraite
samen zijn in een groep

groepen

Wil je samen met anderen persoonlijk en spiritueel groeien? Of wil je samen stappen zetten op het heksenpad? Het is ook mogelijk om met een bestaande groep, kring, familie, team, club, etc. met een ondersteuningsvraag te komen. Crone Walks verzorgt ook workshops, cursussen of bijeenkomsten helemaal gericht op jouw specifieke groep.

Je kunt hierbij denken aan een workshop

Voorbeelden:

Transformatiebuidel maken, Elementenmandala maken, Heksenladder, Tarot voor beginners, Rituele kruidenolie maken, etc.

Of aan een lezing

Voorbeelden:

Diepere betekenis van de Jaarfeesten, het  Wiel en de Elementen, Voorjaarskruiden, Werken met de Tarot, etc.

Groepstraining & ontwikkeling:

Samenwerken, talenten inventariseren en inzetten, kernwaarden ontdekken, viering, verbinden, samen groeien, een ritueel ontwikkelen, etc.

Een verdiepende wandeling

Verbinden met de natuur, wilde of magische kruidenwandeling, seizoenswandeling, spiegelen in de natuur, etc..

Of het nou een workshop, lezing, training of wandeling betreft: op basis van het doel, de achtergrond en wensen van de betreffende groep wordt een afgestemd programma op maat gemaakt, waarin plezier en verdieping elkaar kunnen afwisselen.

agenda

Regelmatig zal Crone Walks ook open activiteiten, cursussen, workshops, etc. organiseren. Je kunt je hiervoor individueel opgeven. In de Agenda Open Activiteiten vind je hier meer informatie over.

zet t in je agenda